Rotterdammers met bijstandsuitkering aan de studie

Tweederde van de Rotterdammers met een bijstandsuitkering heeft geen startkwalificatie en daarom kunnen zij maar moeilijk aan een baan komen. In samenwerking heeft de gemeente met het Albeda College 25 mensen geselecteerd voor een opleiding. Een groep 27-plussers is in februari gestart met de tweejarige opleiding Dienstverlening Facilitair.

Een van hen is Patricia van Kooten. “Ik zat een tijdje thuis met twee kinderen. Ik ben trots op het moederschap, maar er is natuurlijk meer dan dat. Je wilt ook op de arbeidsmarkt aan de slag tussen de mensen. Dus ik ging solliciteren, en nog eens solliciteren, maar ik kwam gewoon niet aan werk”, vertelt zij over de moeilijke periode voor ze begon met de opleiding.

“Ik wil de arbeidsmarkt weer op, lekker werken. Ik ben echt een geboren gastvrouw. Een vriendin vroeg ik wat bij zij bij mij vindt passen. ‘Ik zie jou wel in een hotel staan. Je wordt toch blij als je jouw gezicht ziet’, zei ze daarop. Dat vond ik echt fijn om te horen. Ik dacht facilitair is echt iets voor mij. Het is ook heel breed”, stelt ze tevreden vast.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat