Rotterdammers ontwikkelen kunstzinnige legpuzzels voor aan de muur

Het was naast wandelen dé coronahobby; legpuzzels maken. Alleen jammer dat na alle inspanningen, de puzzel weer uitelkaar wordt gehaald en weer in de doos verdwijnt. Dat kan anders, dachten de Rotterdamse Kartika Sidabutar en Eva Zwang. Zij benaderden verschillende kunstenaars en maakten van hun afbeeldingen puzzels.

“Op een gegeven moment waren we helemaal klaar met Netflix, dus ook wij zijn gaan puzzelen. We misten alleen wel toffe designs. Via ons eigen netwerk en speuren op social media vonden we verschillende kunstenaars en nu hebben we drie puzzels gemaakt die je na het maken aan de muur kunt hangen. En zo ontstond “The Friendly”, vertelt Kartika.

Ze puzzelen dus inmiddels zelf ook wel eens, maar ze zijn zeker geen experts. “Daarom hebben we gesproken met fervent puzzelaars. Hoeveel stukjes zijn geschikt voor welk kunstwerk? Waar moeten we op letten?”

De drie puzzels met bijzondere ontwerpen zijn er met 500 stukjes en twee van duizend stukjes. “Titties is de ‘makkelijkste’, iets moeilijker is Candy Dreamland en het lastigst is Totem.” Kunstenaars die het leuk zouden vinden om ook op een puzzel te verschijnen, kunnen contact opnemen met de initiatiefnemers. “We streven ernaar om begin volgend jaar weer nieuwe puzzels te lanceren”, aldus Kartika.