Rotterdammers reageren nuchter op coronavirus

De eerste twee Nederlanders zijn besmet met het coronavirus. In Rotterdam is het virus nog niet opgedoken. De stad merkt wel dat er minder goederen via de haven binnen komen en producten als desinfecterende gel en mondkapjes uitverkocht zijn. Hoe bereiden Rotterdammers zich voor het virus? Deze OPEN Vraag stellen wij in de Keizerswaard.

Rotterdammers staan bekend om de nuchterheid. “Als het komt, dan komt het maar. We kunnen toch niks doen”, zegt een negentigjarige bezoeker van winkelcentrum Keizerswaard. “Ik ga helemaal niet hamsteren of mijn reispatroon aanpassen”, zeggen de meeste bezoekers. Een enkele Rotterdammer vindt dat we ons te weinig druk maken: “In Nederland denken ze er makkelijk over, alsof het helemaal niks kwaad kan”.

Hoewel de bezoekers heel kalm reageren, zijn de hygiëne handgels uitverkocht bij drogisterijen en er wordt eten en drinken ingeslagen. De bezoekers van het winkelcentrum vinden dit onnodig. “Ik ben vegetariër, dus ik ga niet hamsteren. Thuis heb ik honderd kilo bruine bonen staan, dus het komt allemaal goed”, zegt een voorbijganger.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat