Rotterdammers reageren op memes over Derde Wereldoorlog

De gemoederen tussen de Iraniërs en Amerikanen lopen hoog op. De band tussen de twee landen is niet altijd optimaal geweest. Afgelopen vrijdag is tijdens een onverwachte aanval van de Amerikanen de belangrijkste generaal Qassem Soleimani om het leven gekomen.

Tijdens de OPEN Vraag laten wij een paar memes zien. Niet veel Rotterdammers kunnen de grappen waarderen. “De stad is zelf ook gebombardeerd, dus er is niks grappigs aan een oorlog”, zegt een mevrouw op de fiets. Een Rotterdamse die met haar kind boodschappen aan het doen is, vindt dat de memes bij een bepaalde doelgroep wel aanslaat en laagdrempelig het nieuws laat overbrengen, maar bij het zien van de memes is haar mening niet uitgesproken over de foto’s.

Een dag na de jaarwisseling ontplofte het internet met memes over De Derde Wereldoorlog die er misschien kan aankomen na de aanval. Memes zijn plaatjes met grappige tekst erbij, zodat mensen kunnen lachen. Deze foto’s zijn een hype onder de jongeren en het kan over van alles en nog wat gaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat