Rotterdammers richting Amsterdam voor demonstratie

Een handjevol Rotterdammers ging dit weekend richting Amsterdam om te  demonstreren op het Museumplein tegen de handelsverdragen TTIP, CETA en TISA. Initiatiefnemer Marjolein Moeijes probeerde via Facebook zoveel mogelijk mensen op te roepen om hier aan deel te nemen.

De stem luid en duidelijk laten horen. Dat was het doel van de demonstratie, waarbij jong en oud aanwezig was. De demonstranten zijn bang dat met de komst van deze verdragen het makkelijker wordt om internationale handelsafspraken maakt, die in strijd zijn met onze Nederlandse wetten en regels. ”Het importeren van producten die hier verboden zijn zal straks een stuk makkelijker gaan, terwijl deze producten in strijd zijn met onze milieuwet.”

Met behulp van zelfgeknutselde protestborden ging e het gezelschap zich naar het Museumplein. ”Wij als Rotterdammers kunnen onze stem laten horen en politici kunnen dit moeilijk negeren”,zegt Marjolein.

Of en hoe de regering hier gehoor aan gaat geven moet nog blijken, maar de demonstranten zullen zich niet makkelijk uit het veld laten slaan. ”Zolang er achter gesloten deuren geheime afspraken worden gemaakt, vind ik het belangrijk om mijn stem te laten horen”, aldus een van de demonstranten.