Rotterdammers roepen op om straat naar Jules Deelder te vernoemen

Rotterdam kent nog geen straat die de naam van Jules Deelder draagt, al komt daar binnenkort misschien wel verandering in. Verschillende Rotterdammers opperen namelijk voor een Jules Deelderlaan. De Rotterdamse Anne Noordzij roept via Twitter op om de Mathenesserlaan tussen café Ari tot aan de Rochussenstraat om te dopen tot de Jules Deelderlaan.

Ook Jim Pedd, gebiedscommissielid van Rotterdam Centrum namens D66, ziet de oproep van Anne Noordzij wel zitten. “Waarom niet! Zijn uitspraken zijn overal in de stad te lezen en dan lijkt het mij alleen maar mooi als we hem kunnen eren met een straatnaam in de buurt van de kroeg waar hij vaste gast was”, aldus het gebiedscommissielid.

Jules Deelder, nachtburgemeester van Rotterdam en dichter, overleed in de nacht van 19 december na een kort ziekbed in het Erasmus MC. De rauwe dichter werd 75 jaar oud. In november vierden wij zijn 75ste verjaardag in café Ari, de stamkroeg van Jules Deelder. Daar werd hij in het zonnetje gezet door de Havenloods en Indebuurt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat