Rotterdammers worden gek van niet-werkende website Woonnet Rijnmond: ‘Echt kansloos!’

Klachten over de website van Woonnet Rijnmond: de Facebook-groep Woningzoekenden Woonnet Rijnmond staat er vol mee. De website geeft bij veel Rotterdammers een foutmelding, juist wanneer zij net op een woning willen reageren. Dat leidt tot flinke frustratie. “Ik schrijf elke dag een klacht”, schrijft een groepslid.

Wie via Woonnet Rijnmond een woning hoopt te scoren, kan rekenen op flink wat concurrentie. Des te moeilijker wordt het als de website niet meewerkt. En dat blijkt, uit klachten binnen een Facebook-groep, vaak het geval. “We moeten echt even klagen met zijn allen”, schrijft iemand. Een ander voegt toe: “Ja, het is echt frustrerend, is niet meer leuk zo.”

Het is voor sommigen de zoveelste tegenslag in hun lange zoektocht naar een woning. “Ik kan echt wel janken gewoon mensen”, schrijft iemand. “Wil mijn emoties niet laten winnen. […] Ben inmiddels 8 jaar ingeschreven en reageer elke dag. Augustus moet ik eruit wegens het breken van deze woning en krijg geen urgentie. Maar reageren kan dus ook nauwelijks. Begin op te raken.”

Zoë Zoekt een Huis
In de serie Zoë Zoekt een Huis deelt Zoë, verslaggever en coördinator bij OPEN Rotterdam, haar zoektocht naar een huis. Ook zij staat ingeschreven bij Woonnet Rijnmond. Een makkelijke zoektocht is het niet.