Rotterdammers zijn afvaloverlast beu

De afgelopen tijd waren er op social media veel foto’s te zien van zogeheten naastplaatsingen: afval dat niet in, maar naast de containers wordt gegooid. Met alle gevolgen van dien. Het straatbeeld verloedert en ongedierte kan zijn gang gaan. Sommige Rotterdammers zijn het zat en vragen de gemeente om er wat aan te doen.
“Dit is verschrikkelijk, op een plek die bekend staat als een mooi plekje in de stad”, begint Edwin van der Toolen, die zelf in Kralingen-Crooswijk woont en voor een afvalcontainer staat waar meerdere zakken omheen liggen. De vogels hebben hier vrij spel gehad waardoor het maandverband en de zakken eten overal op straat liggen: “Het zijn niet alleen bewoners die hier verzaken, ook de gemeente verzaakt. Want omdat de container niet op tijd wordt geleegd krijg je dit probleem en is er een domino-effect”.

Ook Anneke Strasters die een paar straten verderop woont ziet het met lede ogen aan: “Dit is van een paar dagen, wat een drama”, zegt ze terwijl ze naar een hoopje karton kijkt en een losgeslagen deur. “En dit valt dan nog mee, normaal is het erger”, vervolgt ze. Wethouder Wijbenga herkent de klachten maar hoopt op beterschap: “Maar daarvoor moeten drie partijen goed samenwerken. Bedrijven moeten niet overal hun afval dumpen. Bewoners moeten het netjes houden en de gemeente moet op tijd legen.” Anneke heeft ondertussen haar eigen idee voor het probleem: “Harder handhaven, want als mensen het in de portemonnee voelen dan stoppen ze wel”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter