Rotterdams Circusgezelschap laat je online alle hoeken van de kamer zien

Het is een ware hype aan het worden in de creatieve sector, maar vooral ook een middel om te overleven tijdens coronatijd: online shows. Circustheatergezelschap Tall Tales Company pakte uit met een interactieve online voorstelling die je letterlijk alle hoeken van je kamer (lees huis) laat zien.
Het idee ontstond al twee jaar geleden na gesprekken met kunstenaar Don Satijn. Satijn werkt veel vanuit geometrische vormen, wiskundige formules en patronen. Circustheaterartiesten Harm, Maartje en Joris van Tall Tales Company zagen overeenkomsten met het jongleren. Ook hierin wordt gewerkt met patronen en cijfercodes om te kunnen communiceren met elkaar tijdens het jongleren. Een samenwerking vormde langzaam, maar tijdens de coronacrisis werd besloten van de nood een deugd te maken: een interactieve video waarin jongleren, kunst en poëzie gecombineerd worden.

Het interactieve zit hem erin dat de kijker gevraagd wordt door zijn of haar huis te lopen naar de locatie die in de film ook gebruikt worden: ,,Je hebt een tablet en een koptelefoon en je loopt door je eigen huis naar je bank bijvoorbeeld. Onderweg hoor je een stem met poëtische teksten en tijdens de voorstelling zie je scènes met jongleren en beeldende kunst.’’, vertelt Maartje.

Het gezelschap heeft de productie gemaakt in Odeon, waar zij tevens een oefenruimte beheren voor andere circusgezelschappen. De plek is inmiddels uitgegroeid tot een waar broeinest voor circusartiesten, maar moet binnenkort waarschijnlijk plaatsmaken voor woningen.

De voorstelling gaat zaterdag 6 juni in première op de website van het Circusstad Festival (https://circusstad.nl/) , maar kan daarna bekeken worden op de website https://square2-1.nl/

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat