Rotterdams dj-duo organiseert grote succesvolle balkonparty

Veel Rotterdammers houden zich netjes aan het sociale isolement. Dat kan na een tijdje natuurlijk een beetje saai worden. Niet als je in Bergpolder woont in de buurt van dj’s Esa en Amanda.
“Wij draaien regelmatig in Rotterdam, onder meer in Zondebok en Zwarte Schaap, maar dat is nu allemaal gestopt, dus daarom bedachten we het balkonfeestje met als thema, muziek uit de jaren tachtig,” vertelt Esa. Om ervoor te zorgen dat alle buurtbewoners zijn of haar favoriete liedje zou horen, boden Amanda en Esa de mogelijkheid voor het indienen van verzoekjes. “We hebben afgelopen maandag bij iedereen briefjes in de brievenbus gedaan, om te laten weten dat het feestje er zou zijn en met ons instagram account. Zo kon iedereen laten weten wat ze graag wilden horen tijdens dit feestje.” Een leuk initiatief, maar ja je hebt natuurlijk altijd wel iemand die niet zit te wachten op eighties muziek. “Daarom duurde het ook maar een uurtje, van 20.00 uur tot 21.00 uur, dus kinderen werden niet wakker gehouden en we gingen ook niet tot diep in de nacht door.” De buren hadden ook gehoor gegeven aan het verzoek van de dames om discolampjes op te hangen. “Dat was echt een heel gaaf gezicht! Iedereen deed mee!”

Smaakt dit naar meer? “Jazeker! Maandag kan iedereen weer een briefje in de bus verwachten. Vrijdag 3 april staan we weer op het balkon plaatjes te draaien. Dit keer is het thema, extreem foute plaatjes, of guilty pleasures, ook nu zijn verzoekjes weer welkom.”

Bekijk hieronder naar wat hoogtepunten. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat