Rotterdams gezin neemt vluchtelingen op via Takecarebnb

Het gezin van Jolanda van Hout neemt tijdelijk statushouders in huis die zijn gekoppeld via Takecarebnb. Zo kunnen de vluchtelingen Rotterdam en ook de Nederlandse taal beter leren kennen. Het verblijf van een vluchteling duurt meestal 3 maanden en Jolanda heeft met haar gezin nu al een aantal statushouders de revue zien passeren.
“Een jaar geleden las ik in de krant over Takecarebnb”, begint Jolanda van Hout. “Wij vinden het heel leuk om een statushouder in ons huis te ontvangen, want een persoon extra aan de eettafel is heel gezellig en zo kunnen we leren over zijn cultuur. En wanneer hij tegen problemen aanloopt, kijken we waar we kunnen helpen”, legt ze uit.

“Mark en Jolanda helpen me heel erg in de zoektocht naar werk. Ze leggen mij bijvoorbeeld uit hoe je je CV kunt opstellen”, vertelt Ahmed. Hij verbleef bij het gezin in de zomer van 2017. “Het contact met de kinderen was ook heel leuk”, aldus Jolanda. Het idee kwam eigenlijk ook een beetje van haar dochter. “Ik had het op school over vluchtelingen gehad bij een vak dat werd aangeboden. Daarom zei ik tegen mama: ‘Kunnen we niet iets doen voor vluchtelingen of iemand die geen huis heeft?’, blikt Fiona terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter