Rotterdams hinkstapsprong talent gaat voor goud

Patricia heeft een grote passie: hinkstapspringen. Ze heeft zelfs het NK gewonnen. Zes dag per week is ze te vinden op de atletiekbaan. Daarnaast heeft ze ook nog een baan. Ze werkt als senior en trainer in een callcenter. Kortom een harde werker die altijd gaat voor goud.
Ze zit al 13 jaar op atletiek en doet 4 jaar aan hinkstapspringen. Wat ze zo leuk vindt aan de sport is dat je meerdere pogingen hebt bij wedstrijden. Je kunt jezelf iedere keer weer verbeteren. Voor haar was het bizar om het NK te winnen: “Je beseft het pas achteraf. Op een gegeven moment sta je op het podium. Iedereen juicht en dan is het van oh ik ben kampioen geworden. Ik kan het gevoel niet uitleggen, maar het is wel echt the best.” Haar droom is altijd de Olympische Spelen geweest. Of deze droom reëel is is de vraag, maar ze gaat er toch voor.

Overdag werkt ze in een callcenter die allerlei vragen van de gemeente beantwoord. Ze is hier senior en trainer. Wat inhoud dat ze nieuwe agents opleidt en coach is voor de agents die in de lijn zitten. Ze heeft dus een druk bestaan, maar ze heeft het ervoor over: “Op zo’n wedstrijd als het NK weet je weer waar je het voor doet.”