Actrice Yasmin Karssing legt Rotterdamse nachtleven vast in nieuwe foto expositie

Op het Kruisplein voor het Centraal Station zijn sinds zaterdagmorgen foto’s te zien die pas enkele uren daarvoor zijn gemaakt. In ‘What You Missed Last Night’ is het nachtleven van Rotterdam vastgelegd door de Nederlandse actrice Yasmin Karssing. De fotoserie wil laten zien hoe toegankelijk het is om zogenoemde ‘craftmanship’ uit te oefenen op bijvoorbeeld je telefoon.

“Het was echt superleuk”, vertelt Yasmin. “Het was een beetje stressen, maar wel in een goede zin. Het waren strenge deadlines, want anders konden de foto’s niet meer geprint worden.” Deze deadline lag om 02.00 uur ’s nachts en om 09.00 uur ’s ochtends moesten de foto’s op het Kruisplein staan. “Ik moest 12 foto’s opleveren en het werd pas om 22.00 uur donker. Ik had dus maar 20 minuten per foto.”

Yasmin vindt Rotterdam heel fotogeniek. “Zeker in vergelijking met Amsterdam. Vooral ’s nachts met al die kleuren, architectuur en natuurlijk de skyline.” Ze heeft geprobeerd om een soort lovestory te maken. “In rauw Rotterdam op verschillende plekken in verschillende moods.” Yasmin is onder andere bij het Centraal Station geweest, de luchtbrug en Wilhelminaplein. “Ik was zelf een beetje verbaasd dat dit gewoon kon en dat op een telefoon.”

De expositie is nog te zien tot en met zondagavond 20.00 uur.