Rotterdams Philharmonisch Orkest komt bij je thuis deze kerst met gratis kerstconcert

Omdat de kerst er dit jaar nogal wat anders uitziet dan voorheen, kiest het Rotterdams Philharmonisch Orkest ook voor een andere aanpak. Dit jaar komt het orkest, geheel gratis, met een digitaal kerstconcert onder de naam “A Musical X-mas For You”.

Het concert wordt als livestream opgenomen en is vanaf Eerste Kerstdag een week lang gratis te bekijken. Verschillende kerstklassiekers, zoals O Holy Night, komen voorbij, maar ook musicalhits. Het volledige orkest speelt dit samen met een internationale cast, waaronder René van Kooten, Annefleur van den Berg en Nigel Brown. Dina Medina is de speciale gast, de presentatie is in handen van Frits Sissing. Geïnteresseerden hoeven zich alleen via de website van het orkest aan te melden.

“De Kerstdagen zullen er dit jaar heel anders uitzien. Wij hebben met het orkest het afgelopen jaar steeds geprobeerd mensen te raken met onze muziek. We hopen dat we met een hartverwarmende kerstshow ook wat verlichting kunnen brengen in deze donkere dagen”, zegt Mike Schäperclaus, innovator bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en initiator van het idee. Het concert vindt plaats vanuit Ahoy.