Rotterdams Philharmonisch Orkest maakt muziekscore film Rotterdam, I Love You

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaat een grote muzikale rol spelen in de internationale speelfilm Rotterdam, I Love You. Het orkest draagt zorg voor de symfonische delen van de filmmuziek en creëert als Musical Director ook het overkoepelend concept voor de hele muziekscore. Ook speelt het orkest een rol in de film.

In Rotterdam, I Love You brengen elf regisseurs een ode aan Rotterdam. De film maakt deel uit van de Cities of Love-filmserie, waar ook films Paris je t’aime (2006) en New York, I Love You (2009) toe behoren. Rotterdam komt met de film wereldwijd in de schijnwerpers te staan.

Algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest George Wiegel: ‘’Ons orkest heeft eerder laten zien sterk te zijn in filmmuziek; dit is een mooie volgende stap. Zodra de ideeën voor de film duidelijk werden, hebben we contact gezocht met de producers. Zo’n door en door Rotterdamse film, daar moesten wij als door en door Rotterdams orkest natuurlijk bij zijn. We zijn heel trots dat we in deze film het geluid van Rotterdam mogen laten horen’’. Door de vernieuwende muzikale aanpak neemt Rotterdam, I Love You een unieke plaats in binnen de filmserie.

Rotterdam, I Love You zal in de zomer van 2017 worden gefilmd en in 2018 in bioscopen wereldwijd te zien zijn.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat