Rotterdams stel transformeert oude basisschool tot droomwoning in Afrikaanderwijk

Zes koppels kregen de kans om een oud schoolgebouw in de Afrikaanderwijk te transformeren tot hun droomwoning. Zo ook Cammy en Brénousky, die afgelopen nacht voor het eerst in hun nieuwe woning hebben geslapen.

“Wat ik heel erg fijn vind is hoe multicultureel het is. De diversiteit. De rijkdom. Van alles is hier te verkrijgen. Er zijn van alle soorten voedsel en winkeltjes”, begint Cammy. “Ook de mensen zijn heel vriendelijk. Dat is ook heel fijn”, vult Brénousky aan. “Het is echt de zuidelijke warmte”, concludeert Cammy.

Hun bed staat in de voormalige directiekamer van de basisschool die het ooit was. Echte klussers zijn beide niet, maar met hulp van de andere koppels, de buurt en familie, zijn ze al een heel eind gekomen. De muren staan er, er is een extra woonlaag toegevoegd en de vloer wordt deze week gelegd. “Ik moet zeggen dat we snel geïntegreerd zijn in de buurt. De buren waren wel nieuwsgierig naar wat er met de school ging gebeuren”, vertelt Brénousky. “Een voorwaarde om te mogen beginnen met de zelfbouw is dat we ook iets zouden doen voor de buurt”, vertelt Cammy. “Wij houden erg van salsadansen. Dus hebben wij een groot feest georganiseerd in het Afrikaanderpark. Afgelopen zomer hebben we het zomerseizoen afgesloten. Meer dan 500 mensen genoten, dansten en kwamen samen. Dat was eigenlijk een snelcursus de wijk leren kennen”, besluit Cammy.

Het spannende klusavontuur van Cammy en Brénousky is vanaf vanavond te volgen in het nieuwe klusprogramma Zelfbouwers Rotterdam om 21.30 uur op RTL 4.

Bekijk ons bezoek aan het koppel in hun nieuwe droomwoning.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter