Rotterdams studententeam bouwt energiezuinige voertuigen voor race in Londen

Studenten van de Hogeschool Rotterdam zijn druk in de weer met het bouwen en testen van energiezuinige voertuigen. Zij doen namelijk mee aan de Shell Eco Marathon, een race waarbij zo zuinig mogelijk met energie omgaan centraal staat.

In totaal doen 230 studententeams uit heel Europa mee aan de race die van 30 juni t/m 3 juli in Londen plaatsvindt. Het circuit is 2240 meter lang en ieder team moet 8 ronden afleggen in 43 minuten. Wie dit het zuinigste doet, wint.

Het Rotterdamse team Phidippides doet mee met twee voertuigen. Eén van de voertuigen is een elektrische auto, het andere voertuig rijdt op waterstof. De studenten hebben zelf de voertuigen ontworpen en gebouwd. De school stelde een klein budget beschikbaar, de studenten zijn zelf op zoek gegaan naar sponsoren voor aanvullende bijdrages.

De studenten hebben de voertuigen op de RDM Campus gebouwd en zijn in de Onderzeebootloods druk aan het testen en oefenen voordat ze 27 juni naar Londen vertrekken. De zenuwen van de studenten worden op de proef gesteld tijdens het testen: na opstartproblemen werken de voertuigen dan toch naar behoren.