Rotterdams stuntteam zit in grote films en series

Van gebouwen af vallen, zwaardgevechten, door een glazen tafel vallen. Voor Ron Claudine en Wendy is het de normaalste zaak van de wereld. Zij werken namelijk in een stuntteam.

Ron heeft zijn eigen sportschool waar hij allerlei verschillende vechtsporten geeft. Hij werd in de jaren ‘90 gevraagd of hij mee wilde werken aan de serie Flodder. Daar begon zijn carrière als stuntman. Ondertussen werkt hij meer als coördinator en heeft hij een indrukwekkend CV. Hij heeft aan films en series meegewerkt als Deuce Bigalow, Moordvrouw en Penoza. Hij is niet de enige waaghals. Ook zijn vrouw Claudine en zoon doen stunts. Claudine en Ron hebben elkaar leren kennen op de sportschool. Hij coördineert dus ook de stunts van zijn vrouw. Voor hem maakt het geen verschil of hij stunts coördineert voor zijn vrouw of een wildvreemde. “Je wilt voor iedereen de veiligheid kunnen garanderen of het je vrouw is of niet.”

Wendy, die ook deel uitmaakt van het stuntteam, begon haar carrière toen ze twaalf was in de serie Flodder. Ondertussen heeft ze een lange lijst van films, series en commercials op haar naam staan. Ze vindt
haar werk zo leuk, omdat het erg afwisselend is en ze iedere keer weer nieuwe mensen ontmoet.