Rotterdams tintje op de Dutch Design Week

Jonge Rotterdamse designers Laura Luchtman en Alexander Schoneveld mochten deze week hun werk tentoonstellen tijdens de Dutch Design Week. Dit is een jaarlijkse beurs in Eindhoven waarbij er nieuwe innovaties uit de designwereld worden getoond, uit binnen- en buitenland.

Laura Luchtman heeft samen met Ilfa Siebenhaar een speciale manier van verven ontdekt met bacteriën. “Het is onze eerste keer dat we zelf op DDW staan, dus het is een leuke ervaring”, vertelt Laura, die met haar project Living Colour op Dutch Design Week staat. “Zo kwam afgelopen dinsdag bijvoorbeeld de Gemeente Rotterdam bij ons langs. Dan zijn we natuurlijk aanwezig om een korte presentatie van ons werk te geven. Donderdag gaven we een presentatie tijdens DRIVE festival in Natlab. Verder is het wel heel leuk om gesprekken met mensen aan te gaan, je krijgt feedback vanuit zoveel verschillende invalshoeken.”

Ook meubelmaker Alexander Schoneveld staat met zijn project “En&” op een stand in Eindhoven. “Ik ben gesitueerd in de Keilewerf. Deze plek maakt mijn werk als meubelmaker en ontwerper waanzinnig leuk en dynamisch, omdat het concept van de Keilewerf ervoor zorgt dat je constant omringt bent door andere creatives.” Het project, dat in opdracht van stichting Gemiva-SVG is uitgevoerd, bestaat uit een serie kindermeubels en – speelgoed dat bedacht is door mensen met een beperking.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter