Rotterdamse acteur Zouhair Mtazi wint filmprijs in Los Angeles

Acteur Zouhair Mtazi won zaterdagnacht een internationale prijs voor zijn acteerprestatie in ‘De Kleine Astronaut’. Deze film won afgelopen zomer de Rotterdamse editie van het 48 Hour Film Project en mocht daardoor deelnemen aan Filmapalooza in Los Angeles. De film zelf werd tweede in de lijst van beste films. “Ongeloof overheerst”, schrijft regisseur Kuba Szutkowski.

Regisseur Szutkowski bedankte zijn cast en crew op Facebook: “Ontzettend trots en blij met ons prachtige resultaat. Man man man, doe normaal ff!” Marc Eikelenboom, organisator van het 48 Hour Film Project Rotterdam, is ook trots: “Rotterdamse films doen het over het algemeen best goed. Eerder hebben we al twee keer gewonnen waaronder vorig jaar. Toen won ‘MUZE’ van Jörgen Scholtens.”

Tijdens Filmapalooza worden winnende films van alle 130 steden die meedoen aan 48 Hour Film Project vertoond en beoordeeld. In het project worden er korte films gemaakt die binnen 48 uur geschreven, gefilmd en gemonteerd moeten worden.

Synopsis
In ‘De Kleine Astronaut’ verwerkt een getrouwd stel, gespeeld door Arjan Smit en Zouhair Mtazi, een traumatische gebeurtenis. Een ontmoeting met een stugge bibliothecaresse (Christine van Stralen) zorgt voor een onverwachte doorbraak in het verdriet.

Bekijk hieronder de film ‘De Kleine Astronaut’ vanaf minuut 14.52:

De film was ook nog genomineerd voor beste cinematografie, beste script en beste regie. De film zal binnenkort ook te zien zijn op het filmfestival van Cannes. Marc: “Ik denk dat wij Nederlanders het zo goed doen omdat we gewend zijn om in redelijk korte tijd te werken met een relatief klein budget. We staan internationaal bijna altijd in de top-10.”

De gehele top-15 van 48 Hour Rotterdam is te zien op OPEN Rotterdam.