Rotterdamse artiest Job den Dulk brengt film uit van zijn intieme huiskamerconcerten

De afgelopen coronaperiode was een zware tijd voor muzikanten: optredens werden afgezegd en veel artiesten richtten zich daarom op livestreaming. Rotterdamse singer-songwriter Job den Dulk pakte het anders aan.

Om de release van zijn nieuwe EP Donker & Licht te vieren heeft hij namelijk vijf optredens bij mensen thuis gegeven. In huiskamers van vrienden en kennissen speelt hij zijn nieuwe liedjes volledig akoestisch. Of, zoals hij zelf zegt: “zonder toeters en bellen”.

Spannend
De vijf releaseshows legde hij daarnaast volledig vast, en dat zorgt voor een behoorlijk spannende ervaring. “Het voelde alsof ik in m’n nakie stond te zingen terwijl er twee camera’s op me gericht stonden”, vertelt hij hierover. Nu is de concertfilm, gefilmd en gemonteerd door Julia Bo Heijnen, af en kun je thuis genieten van deze intieme concerten.

Job speelde door heel Rotterdam: van een tuin in het Liskwartier tot aan een appartement met een prachtig uitzicht over de Maas. Intieme concerten geven op verschillende plekken, bleek in de praktijk af en toe niet even makkelijk: “In Overschie hoorde we steeds iemand boren en vlogen er veel vliegtuigen over”. Desalniettemin is het Job en Julia goed gelukt om de intimiteit van de concerten goed te vangen op film. “Ik wil alle lieve mensen bedanken die hebben meegewerkt aan de film en hun huis beschikbaar hebben gesteld”.

Bekijk de volledige concertfilm hieronder. Mocht je Job zelf een keer live willen zien, dan kan dat. Ook deze keer tref je hem op een onverwachte plek: zondag 29 augustus speelt hij namelijk op een boot tijdens het Poëzie La Go Go festival op de Bergse Plas in Rotterdam.