Rotterdamse artiesten krijgen een podium bij het Eendracht Festival

Het Eendracht Festival is hét Rotterdamse showcase festival dat laat zien wat Rotterdamse talenten te bieden hebben en wat er allemaal speelt in de vele scenes die Rotterdam rijk is.

Op donderdag 20 juli 2017 vindt alweer de achtste editie van het Eendracht Festival plaats. Naast de welbekende muzikale optredens zijn er ook andere kunstdisciplines die aan bod komen.

Het festival biedt op één dag aan ruim 140 acts op 19 locaties een podium. Naast podiumervaring zet het festival dus vooral in op verbinden.

Rotterdam zit vol met talent, maar niet al dat talent weet het publiek dat het verdient te bereiken. Het Eendracht Festival is ooit ontstaan omdat er geen podium was waar Rotterdamse artiesten terecht konden. Inmiddels gaat het gelukkig wat beter met het podiumklimaat, maar de organisatie achter het Eendracht Festival ziet vooral een noodzaak in het bij elkaar brengen van de verschillende Rotterdamse scenes. Er gebeurt namelijk heel veel in Rotterdam, maar dat is niet altijd even zichtbaar voor iedereen.

Binnen het Eendracht Festival wordt elke scene vertegenwoordigd door een organisatie die haar scene door en door kent. Deze ‘Hosts’ bepalen welke acts een plek op het festival verdienen en hoe zij gepresenteerd moeten worden. Hierdoor kan je als bezoeker op het Eendracht Festival in één dag een goed beeld krijgen van wat er op dit moment afspeelt in Rotterdam.

 
Kijk hier voor meer informatie.

Foto credits: Monta tijdens Eendracht Festival 7.0 – Fotograaf: Lise-Marie Schwander

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat