Rotterdamse boekenwinkel Donner viert officiële opening winkel in Rijksmonument

Rotterdamse boekenliefhebbers kunnen hun hart ophalen: de Donner opent dit weekend officieel. Op zaterdag 26 en 27 oktober wordt dit uitgebreid gevierd met een feestelijk programma. Met als hoogtepunt de overhandiging van het exclusieve boek Denkend aan Donner – Een ode aan het lezen aan burgemeester Aboutaleb.

Denkend aan Donner – Een ode aan het Lezen is geschreven door maar liefst 46 verschillende auteurs van zowel fictie, als non-fictie. Van Rotterdammer Derek Otte tot Adriaan van Dis en Abdelkader Benali. Het werk is een kado voor de klanten van de Donner en is daar exclusief verkrijgbaar. Na de overhandiging van het werk verklaart de burgemeester de Donner officieel voor geopend.

De Rotterdamse boekenwinkel is opgericht in 1912 en was sinds 1988 gevestigd aan de Lijnbaan. Echter, tot schrik van velen werd de Donner in 2014 hard getroffen door het faillissement van Selexyz en Polare en moest de deuren sluiten Het leek erop dat dit zo zou blijven, maar met een crowdfundingsactie, inspanningen van 1.750 boekenliefhebbers en zeven particuliere investeerders kon de winkel na acht weken toch een doorstart maken. De winkel is toen verhuisd naar het oude pand van de ABN AMRO aan de Coolsingel.

Meer informatie over het openingsweekend vind je op www.donner.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat