Rotterdamse coalitie verliest meerderheid na overstap Leefbaar-raadslid

Gemeenteraadslid Mohammed Anfal stapt over van Leefbaar Rotterdam naar NIDA Rotterdam. De overstap heeft ingrijpende gevolgen voor de Rotterdamse coalitie van Leefbaar, D66 en CDA.

De coalitie verliest hiermee haar meerderheid met 23 van de 45 zetels in de gemeenteraad. NIDA is nu gegroeid van twee naar drie zetels. “Dit is voor Rotterdam het beste wat ik kan doen. Rotterdam heeft verbinding nodig. Bruggenbouwers. In woord en daad. In stad en raad. Daarom sluit ik mij aan bij NIDA”, zegt het kersverse NIDA-raadslid Anfal.

“Ik was naïef toen ik in 2014 bij Leefbaar begon. Ik werd raadslid om bij te dragen aan de stad, maar Leefbaar verdeelt en is niet goed voor Rotterdam. Leefbaar vergroot de kloven tussen bevolkingsgroepen, tussen geloven, culturen, arm en rijk. Ik wil goed maken wat ik kan voor de stad”, licht het voormalig Leefbaar-raadslid toe.

“Ik ben een loyaal persoon en wilde Leefbaar niet zomaar opgeven, maar vooral mijn idealen en stad kan ik niet zomaar opgeven. Ondertussen inspireerde NIDA mij steeds meer. Zo’n overstap moet je goed overwegen en bespreken. Daar was tijd voor nodig. Beter laat dan nooit”, aldus Mohammed Anfal.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat