Rotterdamse corona wandelingen gebundeld in boek ‘Contact’ en expo in Belvedere

Na veel inspirerende en productieve wandelingen tijdens de coronapandemie staan Rafaël Philippen en Marijn de jong op het punt een fotoboek uit te brengen. Vanaf zondag 13 februari worden de foto’s, van de mensen die ze tegenkwamen, tentoongesteld in het Verhalenhuis Belvédère

Vanaf de intelligente lockdown in maart 2020 wandelen fotografen Rafael Philippen en Marijn de jong zonder plan door hun directe omgeving in Kralingen en IJsselmonde. Door middel van de camera maken ze contact met de mensen die ze tegenkomen.“We laten ons gewoon leiden door onze neus”, vertelt Rafael. “Zo komen we op plekken waar we nog nooit zijn geweest”.

In softcover met de titel ‘Contact’ staan vijftig foto’s van Rafael en Marijn. De foto’s zijn aangevuld met korte stukjes tekst. Het begon allemaal toen Marijn aan Rafael vertelde dat hij de ambitie had om zijn eigen wijk in beeld te brengen. “Ik was er heel erg van onder de indruk”, vertelt Rafael. “Ik heb me er uiteindelijk tussen gewrongen.” De foto expositie “Contact” wordt op zondag 13 februari feestelijk geopend en is tot en met 13 maart dagelijks te zien in het Verhalenhuis Belvedere.

De wandelingen geven de fotografen nieuwe inzichten en belevingen: “We hebben echt veel dingen gezien waar we geen weet van hadden” vertelt Marijn. Als je de tijd neemt gaan er werelden open in je eigen wereld”.