Rotterdamse dichters leggen de tijdsgeest vast in gedichtenbundel Lockdown

Dean Bowen, Simone Atangana Bekono, Wessel Klootwijk, Frank Keizer, Maureen Ghazal, Derek Otte, Elten Kiene, Mariana Hirschfeld, Tomáš de Paauw en Elfie Tromp. Dat zijn de namen van de 10 getalenteerde Rotterdamse woordkunstenaars die voor stichting Droom en Daad en Poetry International een dichtwerk maken over de coronaperiode die sinds maart dit jaar het leven van alle Rotterdammers heeft veranderd.

Zo ook het leven van deze tien jonge dichters, die in de dichtbundel ‘Lockdown’ hun gedachtestroom vangen in een gedicht dat later wel eens een bijzonder document kan blijken van de eigenaardige tijden waarin de mensheid sinds de uitbraak van de coronapandemie verkeert.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/bzChv8ZsH_U” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Lockdown
Klanten van Rotterdamse boekwinkels en bezoekers van bibliotheekfilialen krijgen de bundel ‘Lockdown’ vanaf 20 november a.s. cadeau. Vanaf 23 november is bij OPEN Rotterdam een voordracht van vijf van de tien gedichten te zien.

Kijk op www.poetry.nl om te zien bij welke boekwinkels de dichtbundel te verkrijgen is.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat