Rotterdamse familie stelt voedselpakketten samen in Pakistan

Nederland is uiteraard niet het enige land dat deels op slot zit door de coronacrisis. Sommige landen verkeren zelfs in een complete lockdown. Één van deze landen is Pakistan. De ouders en zus van de Rotterdamse Zarry Freed mogen het land niet meer verlaten. Ze besluiten daarom om hun tijd nuttig te besteden, en hebben in enkele dagen tijd al zo’n vijfentwintig families voorzien van voedselpakketten.

Veel regio’s in Pakistan zitten sinds 22 maart in een complete lockdown. Fabrieken zijn dicht en mensen mogen alleen de straat op als het essentieel is, bijvoorbeeld voor boodschappen. “Mijn vader had een chauffeur die zich heel erg schaamde”, vertelt Zarry, “maar hij vroeg aan mijn vader of zij alsjeblieft boodschappen voor hem konden doen, omdat hij vrijwel geen geld meer had.” De familie van Zarry twijfelde geen moment, en hielpen de man met boodschappen. “Toen dacht mijn zus: hey, er zijn waarschijnlijk veel meer families zonder eten. Ze stuurde mij een bericht om te vragen of ik geld naar haar op kon sturen.”

Omdat zijn familie toch vast zit in Pakistan, besluit Zarry om een tikkie te sturen naar zijn vriendengroep. Dit bleek een goed idee: na twee dagen was er al €870 binnen.

“Het is supersnel gegaan. We hebben dit drie dagen geleden bedacht, en ik heb de tikkie eergisteren doorgestuurd”, vertelt Zarry enigszins verbaasd. “Ik heb niet eens iets op social media geplaatst, maar toch is het heel hard gegaan.”
Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor voedselpakketten voor arme gezinnen. “Van het geld hebben we ongeveer twintig à vijfentwintig families kunnen voorzien van eten.”
De pakketten kosten vijfendertig euro per stuk, gezinnen kunnen hier ongeveer twee weken van leven. De pakketten bevatten onder andere vijf kilo rijst, thee, suiker, verschillende soorten peulvruchten, kruiden, thee, melk en wasmiddel.

Doneren kan nu niet meer, maar misschien wordt het in de nabije toekomst weer mogelijk. De ouders van Zarry krijgen eerdaags te horen of ze terug naar Nederland kunnen, dus de toekomst is nog onzeker. “Als ik zie hoe snel het is gegaan, wil ik eigenlijk wel vaker zulke acties opzetten voor de armen. Misschien kan ik wel eens per jaar een inzameling organiseren, waarmee we zo veel mogelijk mensen kunnen helpen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat