Rotterdamse film Debiel maakt kans op plekje filmfestival Cannes

De korte film Debiel (Idiot) van Rotterdamse filmmakers Dewi Reijs en Insoo Radstake zit in de halve finale van het FineCut Festival of Films. Er kan online gestemd worden op deze competitie. Mocht Debiel de publieksprijs winnen, dan wordt de film onderdeel van The American Pavilion Emerging Filmmakers Showcase op het aankomende Cannes filmfestival.

De korte film is de eerste film van regisseur Dewi Reijs. De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor de verstandelijk gehandicapte Turkse Rahima Güngor en Emmy-winnares Maryam Hassouni en gaat over een meisje met een verstandelijke beperking. “De titel is Debiel en mensen denken vast dat het over haar gaat. Maar eigenlijk gaat het eerder over de mensen om haar heen die zich debiel gedragen”, aldus Reijs. Met de korte speelfilm, die ongeveer een kwartier duurt, is Dewi maatschappij kritisch. “Dat is het wel. Het is zo van: kijk maar eerst naar jezelf, voor je over een ander oordeelt.”

Debiel is online te zien en op nationale tv in de Verenigde Staten. Stemmen om de film naar Cannes te krijgen kan via https://www.linktv.org/shows/fine-cut/idiot

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat