Rotterdamse film M U Z E mag naar Cannes

De wereldfinale van het 48 Hour Film Project heeft dit jaar een Rotterdamse winnaar. De makers van de comedy, M U Z E, mochten 12 maart hun prijs in ontvangst nemen, in het AFI Silver Theatre in Washington.

In M U Z E worstelt een bekende Duitse fotograaf (gespeeld door Rienus Krul) met zijn inspiratie. Na een onverwachte ontmoeting met een draaideurcrimineel (gespeeld door Rian Gerritsen) wordt de fotograaf toch onverwacht succesvol. De makers van de comedy kwamen op verschillende onderdelen als winnaars uit de bus. En ook uit de 4500 inzendingen koos de vakjury deze film, geregisseerd door Jörgen Scholtens, als winnaar.
Producent Thijs de Neeve reageert vanuit Washington: “Het niveau van de films lag dit jaar zo ongelofelijk hoog. We waren al blij met de nominaties en de prijs voor beste cinematografie. We konden het haast niet geloven, toen we ook tot algehele winnaar werden uitgeroepen. Dit is een enorm compliment aan de hele cast en crew. We zijn heel erg trots!”
Naast het winnen van een geldprijs zal M U Z E ook te zien zijn tijdens het bekende internationale filmfestival van Cannes.

Het is de tweede keer dat de Rotterdamse inzending van 48 hour film, de wereldwijde editie wint. Eerder won de inzending van 2014, These Dirty Words. Dit keer deden er 130 steden van alle continenten mee aan de competitie.Tijdens het 48 Hour Film Project is het de uitdaging om binnen 48 uur een script te schrijven, filmen en monteren. Door een ‘ lootje’ te trekken kom je achter het genre dat je aan moet houden. Je krijgt daarnaast ook een karakter, een rekwisiet (een object dat je in de moet film gebruiken) en een zin die moet worden uitgesproken.