Rotterdamse Frietboutique wint prijs met ‘beladen’ frietje van de toekomst

The Fries from the Future is de naam van Frietboutique’s bekroonde product. Tijdens het NK de Lekkerste 2023 werd dit frietje met 3D geprinte zuurvlees door de jury bekroond in de categorie NK Loaded Fries.

Futuristisch Vlees
Het team van Frietboutique creëerden samen met Jeroen Oosterveen (chef bij Ron Blaauw) het frietje stoofvlees met toekomst. Redefine Meat printte de plantaardige bavette die vervolgens 24 uur werd gemarineerd en 2 uur gestoofd. De handgesneden patat wordt gebakken in plantaardige olie en ook de mayonaise op het gerecht is vegan. Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg vertelt hoe ze tot het gebruik van het 3D geprinte vlees kwamen: ‘Toen we voor het eerst werkten met de vegan bavette van Redefine Meat, waren we direct onder de indruk van de kwaliteit en de smaak van het 3D geprinte ‘vlees’. Dit is wat ons betreft de toekomst, dus ook de meest logische keuze om dit vernieuwende product te gebruiken voor onze loaded fries.’

Zelf proeven
Rotterdammers kunnen binnenkort zelf beoordelen of dit frietje nog jaren meegaat; vanaf 19 januari staat the Fries of the Future ook op het menu in de vestigingen van de Frietboutique.

Meer lekkerste Rotterdamse producten
The American classic van Rohini Atwaroe won de NK beste pannenkoek.
Deze kok kun je pannenkoeken zien flippen in de keuken van by Jarmusch aan de Goudsesingel.