Rotterdamse gezinnen willen familiezwembad in eigen stad

Rotterdamse gezinnen laten in een enquête van de wijkraad uit Katendrecht weten dat ze behoefte hebben aan meer zwemtijd met de familie. In Rotterdam worden de laatste jaren steeds meer recreatieve zwembaden gesloten en komen daar sportbaden voor in de plaats. Voor families is het haast onmogelijk om met gezinsleden een plezierige duik te nemen.

Volgens Leontine Vreeke van de wijkraad van Katendrecht zorgt dit ervoor dat Rotterdamse gezinnen nauwelijks meer zwemmen. “In de enquête vragen wij aan de bewoners ‘Waar ga jij dan zwemmen?’. Wij kwam erachter dat de meeste families een plek buiten de stad zoeken wat voor veel gezinnen te duur is of ze kiezen ervoor om helemaal niet meer te zwemmen. Juist nu in de coronatijd en met het lekkere weer, hebben gezinnen het nodig”, aldus Leontine.

De zwembaden die nu geopend worden zijn volgens Leontine vooral bedoeld als sportzwembaden. “Sportzwembaden hebben geen glijbanen, een speelpaddestoel of een grasveldje waar je even tot rust kan komen.” Ze vindt het dan ook belangrijk dat er een familiezwembad in de wijken komt. “Kinderen krijgen vanuit de gemeente en Sportbedrijf Rotterdam hun zwemdiploma A. Doordat er geen zwembaden zijn, kunnen deze kinderen het zwemmen niet onderhouden en zullen ze het verleren.”

De wijkraden in Feijenoord pleiten voor een aantal recreatieve zwembaden in de wijken en hopen met de uitkomst van het onderzoek de gemeente te overtuigen om in de toekomst meer recreatieve zwembaden te openen. Vreeke wil de resultaten van de enquête eind van de maand overhandigen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat