Rotterdamse groentezaak gaat al drie generaties mee

In Ommoord hebben we een echte familie van groenteboeren met al sinds 1954 een eigen zaak. Het familiebedrijf is nu in handen van de derde generatie. Vanuit Winkelcentrum de Binnenhof onderhouden ze al 15 jaar een goede band met de buurt.

Joop en Marie Hendriks zijn de grondleggers en inmiddels staat Dave Loman aan het roer. Hij trouwde in de familie en nam zo de groentezaak over. “Waar ik zo van kan genieten is als je ziet hoe al die blikken vroeger zo mooie opgesteld staan in de winkel. Dat werd met een meetlat gedaan. Ik probeer nu nog in de zaak eer te doen aan die tijd”, vertelt Dave.

Ook opa Kees, de tweede generatie, springt nog regelmatig bij in de zaak. “Het is een liefhebberij van me. Ik ben al tien jaar met pensioen, maar nog steeds niet écht. Door omstandigheden moet ik af en toe bijspringen, maar soms doe ik het ook gewoon omdat ik het leuk vind. Zeven dagen thuis zitten zie ik echt niet zitten. Het is een soort hobby. Het nakijken en verzorgen van alles, dat doen we heel erg graag”, vertelt Kees Verkade.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat