Rotterdamse jongeren maken vuist tegen racisme met korte film ‘8:46’

Rotterdammer Tyrone Rickey-Lee heeft vrijdag de korte film FRESH: 8:46 in het Maaspodium Rotterdam gepresenteerd. Dans, muziek en spoken word-artiesten komen samen in de film waarin een vuist wordt gemaakt tegen racisme. De film duurt 8:46 minuten, hetzelfde tijdstip als dat de agent zijn knie op de nek van George Floyd hield, waardoor hij in mei om het leven kwam. De dansers van het stuk Ik zie, ik zie, gechoreografeerd door Tyrone Rickey-Lee, nemen OPEN Rotterdam mee voor een kijkje achter de schermen tijdens FRESH: 8:46.

Tyrone heeft tijdens de coronacrisis de shortfilm FRESH: 8:46 gemaakt. Door de aangescherpte maatregelen kon vrijdag slechts een klein gezelschap bij de presentatie aanwezig zijn. Gelukkig was de film ook via een livestream te volgen. Volgens Tyrone gaat het om een positief protest dat ondersteunt wordt door verschillende kunstvormen. Hiermee wordt de energie van protesten vastgehouden maar wel met een positieve twist.

Tijdens de presentatie waren onder meer spoken word-artiesten aanwezig waaronder Jerry Afriyie, Nederlandse activist en voorman van de actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’. “Ik heb heleboel positieve reacties gehad,” vertelt Tyrone. Ik wou Jerry vanuit een andere kant laten zien, een positieve kant. Daar ben ik het meest trots op”. Omdat de reacties zo positief waren, komt er waarschijnlijk begin volgend jaar nog een show.

Bekijk de vlog hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat