Rotterdamse Kamer Kijk Dag voor woningzoekende studenten

Het vinden van een studentenkamer of woning is niet gemakkelijk. De Rotterdamse Kamer Kijk Dag bood studenten afgelopen weekend dan ook de mogelijkheid om inspiratie op te doen bij hun zoektocht naar een studentenkamer of studio.

Studenten konden op verkenningstocht langs 19 verschillende studentenkamers en studentenhuizen. Zij gingen op bezoek bij de huidige bewoners en hoorden en zagen hier meer over hoe het is om als student in Rotterdam te wonen.

Rotterdam is een van de meest populaire studentensteden van Nederland. “Van de ruim 60.000 studenten die vorig collegejaar in Rotterdam studeerden, woonde bijna een derde op kamers. Anders dan in veel andere steden wonen studenten in Rotterdam meer verspreid door de hele stad. Hierdoor hebben studenten niet altijd een duidelijk beeld van het beschikbare kameraanbod.”, aldus Chantal Mies van Rotterdam Partners.

De Rotterdamse Kamer Kijk Dag is een initiatief van ‘Wonen in Rotterdam’ en studentenhuisvesters Stadswonen Rotterdam en de SSH. Kijk voor meer informatie op www.woneninrotterdam.nl