Rotterdamse Kelly wil kerstbomenkap tegengaan met Alternatieve Kerstboom Competitie

Een kerstboom van bierflesjes of van resthout, de organisatie van de Alternatieve Kerstboom Competitie hoopt op creatieve inzendingen. Een van de initiatiefnemers Kelly Leeuwis wil hiermee aandacht te vragen voor duurzame kerstbomen. “De duurzaamste en creatiefste boom wint!”

Het jaarlijks kappen en kort daarna weggooien van miljoenen traditionele kerstbomen staat volgens Kelly van Stichting Kongsi in strijd met de plannen voor een duurzamer klimaat. “Na de feestdagen wordt een groot deel van de kerstbomen verbrand. Hier komt een hoop CO2 bij vrij, dit is slecht voor de luchtkwaliteit en het milieu.” Met dit initiatief willen stichting Kongsi en Krullen & Kruiden mogelijkheden van een duurzame kerstboom laten zien. “Een traditionele kerstboom optuigen is vaak een mooi familiemoment, maar met een duurzame boom kan het net zo gezellig, warm en liefdevol”.

Herdenken
Vorig jaar organiseerde Kelly Leeuwis een kerstboombegrafenis, om alle gesneuvelde kerstbomen te herdenken. De Alternatieve Kerstboom Competitie is het vervolg van dit evenement. “We willen mensen vooraf al inspireren en motiveren om een duurzame kerstboom neer te zetten.” Vertelt Kelly. Rotterdammers met een duurzame kerstboom kunnen tot en met 31 december foto’s uploaden van hen alternatieve kerstboom op deze website.