Rotterdamse kinderen bekijken ‘Stad van straks’

Hoe ziet jouw stad er straks uit? Dat is de vraag die OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, deze zomer aan kinderen uit heel Rotterdam stelt. Dit gesprek met de Rotterdamse jeugd is onderdeel van een reeks dialogen over natuur en landschap in de directe woonomgeving, die Natuurmonumenten dit jaar organiseert op verschillende plekken in het land.
Er zullen duizenden kinderen persoonlijk worden gevraagd om mee te doen met dit project. Tevens hebben diverse scholen en BSO’s zich inmiddels ingeschreven om in groepsverband deel te nemen. Aankomende maandag is de aftrap met vijftig scholieren van de Fridtjof Nansenschool. Zij gaan het Nessebos in met de boswachters van Natuurmonumenten.

Tijdens deze ontdekkingstocht bekijken ze de stad door de ogen van wilde dieren die hier leven; muizen, vogels, vossen en konijnen. Deze dieren hebben allen geheime routes waarlangs ze zich door de stad bewegen. De bedoeling is dat de kinderen ervaren waar het voor dieren veilig is, waar ze voedsel kunnen vinden en waar ze kunnen slapen.

Voorafgaand hebben de kinderen in de klas van de boswachters van Natuurmonumenten informatie gekregen over dieren in de stad en wat voor hen belangrijk is om te overleven. Na de ervaringen in de praktijk gaan de kinderen aan de slag met plannen voor de ‘Stad van straks’.