Rotterdamse kunstenaars laten kunst veilen voor Oekraïne

Kunstenaars uit Rotterdam en omstreken brengen maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 maart hun werken naar Veilinghuis Vendu aan de Kipstraat. Deze werken gaan mee in een veiling waarvan de opbrengst naar Oekraïne gaat.

De veiling is door kunstenaar en fotograaf Margi Geerlinks in samenwerking georganiseerd met Colmschate Oekraïne Contact. De hele opbrengst van de veiling wordt ingezet om de slachtoffers van Oekraïne te helpen.

Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 maart zijn de kijkdagen bij veilinghuis Vendu. Vrijdag 18 maart vindt de veiling plaats die zal worden geopend door Burgemeester Aboutaleb.

“Al meer dan 60 kunstenaars hebben zich aangemeld’’, vertelt initiatiefnemer Margi Geerlinks. “Het eerste werk kwam vanmorgen vroeg al binnen.’’ De hele dag zijn kunstenaars al langsgekomen om werken af te geven die volgende week worden geveild.

‘Schrikken hoeveel er in korte tijd kan veranderen’
Eén van deze kunstenaars is fotograaf Marco van Duyvendijk. Hij is zelf al meerdere keren in Oekraïne geweest en betreurt de situatie daar. “Ik heb nog een boek gemaakt over de regio rond de Zwarte Zee en was voor die rede ook in Oekraïne. Ik schrik ervan om te zien hoeveel er in een korte tijd kan veranderen.”

Niet alle kunstenaars hebben een directe link met Oekraïne. Beeldend kunstenaar Robin Kolleman maakt al vaker kunst om gevallen slachtoffers te eren. “Dat is ook de reden dat mijn werk goed bij deze veiling past en ik die beschikbaar wilde stellen.”

Bekijk hier de website van Colmschate Oekraïne Contact. En hier de aankondiging van de veiling.