Rotterdamse liefdescoach Ravennah geeft tips voor Dating Sunday: ‘Als je iets wil, moet je er voor durven gaan’

Wie wil 2023 nou niet beginnen met een heleboel liefde? Op Dating Sunday, 8 januari, maak je de meeste kans om online de liefde van je leven tegen te komen! Dan zijn op de datingapps namelijk de meeste gebruikers online en zijn er zo’n 30% meer matches dan normaal, volgens cijfers van verschillende datingapps. Rotterdamse liefdescoach Ravennah legt uit hoe je je kansen op Dating Sunday vergroot!

Ravennah helpt mensen, stellen en singels als liefdescoach als ze vastlopen op het gebied van liefde. Rotterdammers met vragen over daten, relatieproblemen, jaloezieen seksualiteit kunnen bij haar terecht voor begeleiding. Volgens haar kan online daten best slim zijn: “Het is vooral heel fijn dat online daten kan en bestaat. Het kan een hoop tijd, geld en teleurstelling voorkomen als je het slim aanpakt!” Dating Sunday is dan dus ook een goede kans om daar zoveel mogelijk uit te halen.

Valkuilen en tips
Wel zijn er een aantal valkuilen verbonden aan het online daten: “Je weet niet wat iemands intenties zijn en of iemand oprecht en eerlijk met je is. Ook staar je online natuurlijk vaak als eerste naar het (wat in de praktijk kan tegenvallen) uiterlijk, en dat is in the end niet het belangrijkste”, vertelt Ravennah. Ook zijn de ‘regels’ niet altijd even duidelijk. Zo kun je je afvragen wie het gesprek ‘moet’ starten, wie de ander op een date ‘moet’ vragen en hoe snel je dat dan moet doen.

“De meeste online daters zijn ook vooral heel erg bezig met hoe kom ik over op de ander.” Ravennah geeft aan dat het belangrijk is om toch echt je gevoel te volgen en jezelf te blijven. “Als je iets wil moet je er voor durven gaan. Het is voor beiden vaak net zo eng of spannend, je zit immers in dezelfde situatie.”

Hieronder lees je de tips die Ravennah heeft voor online daters die het beste willen halen uit hun Dating Sunday:

1. Kijk eens eerlijk en kritisch naar je profiel (of beter; laat deze eens zien aan een vriendin/collega) is dit werkelijk wie je bent? Komt er duidelijk naar waarom je een toegevoegde waarde bent, en maak je duidelijk waar je naar op zoek bent?

2. Probeer tijdens je contact concrete en slimme vragen te stellen; wat wil je weten? Wat vind je belangrijk? Waar ben je naar op zoek? Wat iemands lievelingseten is, is een stuk minder relevant dan hoe iemand zichzelf beschrijft en kan vertellen waar hij/zij naar op zoek is, hoe iemand in het leven staat, hoe zijn ideale toekomst eruit ziet of wat hij hoopt te vinden op de online-dating site.

3. Als je aan het appen bent, spreek jouw verwachtingen en wensen uit. Dat voorkomt teleurstellingen. Wees eerlijk, positief en jezelf! Uiteindelijk moet dat hetgeen die zijn waar die ander naar op zoek is. Wees geen pleaser; jij hebt wat te bieden en je bent ook ergens naar op zoek. Waarom dat niet gewoon bespreken?

4. Zoek geen perfectie, dat bestaat niet en wees eerlijk; zelf ben je ook niet perfect. Ook naar jezelf: een profiel foto van 5 jaar geleden is niet meer helemaal wie jij nu bent. Creëer een reëel beeld van hoe je bent. Durf je imperfecties te tonen, want dat onderscheid jou en maakt je kwetsbaar, echt en dapper.

5. Probeer eerst een keer kort te bellen. Hoe klinkt iemand, hoe is zijn/haar stem en energie? Dit zegt vaak al een hoop. Het is een snelle en makkelijke investering. Voelt het goed?

6. Blijf niet te lang appen/bellen, uiteindelijk gaat het om een klik in real live.

7. Vraag na een date gerust wat iemand ervan vond en wees ook eerlijk over of het leuk of juist minder leuk vond. Behandel de ander zoals jezelf ook behandeld zou willen worden:
Eerlijk en met respect.

8. Kom je er niet uit weet je niet waaraan het ligt? Praat er eens over met een liefdescoach. Hopelijk de beste investering in jouw toekomst.

Foto door cottonbro studio op Pexels