Rotterdamse live Herdenkingswandeling op 4 mei

Op 4 en 5 mei is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Dit jaar vieren we de bevrijding anders, vanwege de coronacrisis. Iddo Drevijn, van Idodidid en Het Onverharde Pad die wekelijks meet-ups regelt, organiseert op 4 mei live een Herdenkingswandeling in Rotterdam om 19.00 uur.

Het is niet mogelijk om samen te wandelen met Iddo Drevijn, vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als alternatief is de Dodenherdenking één uur lang live te volgen via de Idodidid website en de Facebook-pagina Het Onverharde Pad. Idodidid en Het Onverharde Pad zorgen voor ontmoetingen door meet-ups te organiseren in Rotterdam. In het tijdperk van social media zijn één op één gesprekken volgens Iddo van belang. Het kan een confronterend tocht zijn door alle stilte. “Maar twee minuten stilte kan ook een vertrekpunt zijn naar iets moois”, vertelt Iddo.

Ook al gaat de groepswandeling dit jaar niet door, kan je zelf nog een ommetje maken door de stad. Iedereen kan op hun eigen manier de dag herdenken en twee minuten respect betuigen. Of je nou wilt wandelen door het bos, parken of de straten van Rotterdam. Het gaat om verbondenheid, want juist nu hebben mensen behoefte aan stilstaan bij de doden.

De live-tocht begint om 19.00 in Rotterdam. De exacte locatie is nog niet bekend, zegt Iddo Drevijn Aan het einde van de tocht komen zij uit bij Plein 40-45. Op deze locatie wordt ook de twee minuten stilte gehouden. Volgens Drevijn is het is nog niet bekend of er bloemen worden gelegd. “Wel ondersteunt Het Nationaal Comité de live Herdenkingswandeling”, zegt Iddo.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat