Rotterdamse modeontwerper Rosalie Key toont collectie in Hollywood

De 26-jarige Rosalie Key vertrekt volgende maand met haar nieuwe damescollectie naar Hollywood. The Lumiere Runway Fashion Show in Los Angeles ziet potentie in de jonge Rotterdamse modeontwerper en laat haar tien ontwerpen tonen tijdens het grote fashionevenement.

Voordat de kleding naar Hollywood kan, moet eerst alles worden doorgepast en gefotografeerd. Rosalie is in haar atelier aan de Hammerstraat in het Oude Noorden druk bezig met de laatste voorbereidingen. “Ik heb tien stukken die het model moet passen. Daarnaast test ik ook nog verschillende combinaties om te zien of er aanpassingen moeten worden gemaakt.” De jonge Rotterdamse heeft deze grote kans onder meer te danken aan haar zichtbaarheid op sociale media. Zo maakt Rosalie veel gebruik van Instagram. “Ze stuurde mij gewoon een berichtje. Na een beetje heen en weer gepraat en telefonisch contact was het rond”, vertelt de modeontwerper.

Kleding voor vrouwen
Rosalie maakt uitsluitend kleding voor vrouwen. Deze outfits moeten volgens haar kracht en zelfvertrouwen uitstralen. Daarnaast is het voor haar belangrijk dat ze met haar ontwerpen haar eigen verhaal kan vertellen. Oud-docent Roy Stenhuis is niet verrast door het succes van de Rotterdamse: “Roos was een bijzondere leerling: Heel erg creatief en theatraal.” Ook voormalig stagebegeleider, en nu ‘goede vriendin’, Cassandra Saeijs is trots. “Vanaf de eerste dag op stage tot nu zie je echt een 180 graden draai in haar werk, ze is heel erg gegroeid.”