Rotterdamse motorrijders halen ruim 36.000 euro op voor onderzoek prostaatkanker

650 motorrijders reden zondag 30 september mee met de Rotterdamse editie van de Distinguished Gentleman’s Ride om geld op te halen voor het goede doel. In totaal is er met de motortocht in Rotterdam 36.088 euro opgehaald ten behoeve van onderzoek naar prostaatkanker en de Movember Foundation.

“Voor vertrek sprak een van de deelnemers die zelf kanker heeft de groep toe. En dan wordt het echt goed duidelijk waarvoor je het doet”, aldus organisator Gideon Schipaanboord die zelf vooraan meereed. Helemaal opgedirkt vertrokken de motorrijders vanaf de Van Nelle Fabriek richting het ss Rotterdam. Daar werd een pauze van een uur gehouden, waarin deelnemers contact met elkaar konden maken. De tocht ging vanaf daar verder naar de Kralingse Plas en had als eindpunt Thoms Stadsbrouwerij in Rotterdam Centrum.

Volgens Schipaanboord was het erg indrukwekkend om met 650 motorrijders door de stad te rijden voor het goede doel: “Ik kreeg er een grote glimlach op m’n gezicht van”. De jaarlijkse Distinguished Gentleman’s Ride wordt sinds 2012 wereldwijd gereden om onderzoek naar prostaatkanker te steunen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter