Rotterdamse ooggetuige aanslag Istanboel doet haar verhaal

De Turkse vlag hangt vandaag halfstok bij het stadhuis. Dit om steun te betuigen aan het Turkse volk na de gruwelijke aanslag op een nachtclub in Istanboel tijdens Nieuwjaarsdag. De Rotterdamse was op moment van aanslag in club Reina.
Tijdens deze laffe daad zijn 39 onschuldige burgers omgekomen. Deze aanslag is opgeëist door terreurbeweging Daesh. In Nederland is deze terreurbeweging vooral bekend onder de naam ‘IS’. ”We moeten afstappen van de naam ‘IS’ om twee redenen: het is niet de islam die zij vertegenwoordigen en ten tweede is het ook geen staat”, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken een tijdje terug. Daarbij ziet IS de naam ‘Daesh’ als een belediging, omdat het suggereert dat zij een beweging en geen staat zijn.

De Rotterdamse Hanan, die op het moment van de aanslag in de club was, heeft de aanslag overleefd. ”Ik hoorde tafels omvallen en ik dacht dat er een ruzie was uitgebroken. Daarna hoorde ik geweerschoten en zag ik mensen in paniek rennen. Er werd ”ga op de grond liggen” geroepen in het Turks. Na een paar minuten werd ik door mijn vriendje, die daar werkt als serveerder, over de grond gesleurd naar een afgesloten ruimte. Ik heb overal schaafwonden. Wij waren daar in totaal met vijf vrienden. Samen met drie van mijn vrienden konden wij ontsnappen naar een veilige ruimte in de club. Maar door alle hectiek waren wij onze vriendin Asli vergeten.”

Eén van de terroristen kwam naast haar vriendin Asli staan en riep ”Allahu Akbar.” Doordat Asli een paar jassen over haarzelf had getrokken, toen ze op de grond lag, is haar leven gered. ”Zij dacht dat haar leven op dat moment voorbij was”, zegt Hanan. Hanan vertelt ook dat er binnen een zee van bloed lag. 

”We denken altijd het een ver-van-mijn-bed-show is, maar dan gebeurt dit. Het komt zo dichtbij”, zegt Hanan. Als laatst voegt ze eraan toe: ”Daesh is geen islam en zij zijn ook geen moslims. Zij zijn terroristen en terreur kent geen religie.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat