Rotterdamse Oogstmarkt wil niet verdwijnen en start petitie

Door verandering in de wetgeving staat de Rotterdamse Oogstmarkt onder druk. Afspreken met je vrienden, een biertje drinken, luisteren naar een optreden van een Rotterdamse muzikant mag straks misschien niet meer. Rotterdamse Oogst wil blijven bestaan en is een petitie gestart.

“De nieuwe regelgeving stelt dat we maar twee keer per jaar op het Noordplein mogen staan. Dat is veel te weinig. Zelfs als wij onze ambitie door te groeien naar een weekmarkt laten varen en teruggaan naar een maandmarkt, dan kan dit niet. Als er geen andere oplossing komt, verwachten we dat er binnenkort helemaal geen Oogstmarkt meer zal zijn”, aldus Rianne Andeweg, directrice van de Oogstmarkt.

Veel lokale bedrijven staan op de Rotterdamse Oogstmarkt. Zo ook Paul van der Hooven met zijn worstenmakerij Wild Vleesch. Hij benadrukt het belang van de markt voor Rotterdam: “Er wonen 175 nationaliteiten in de stad en die kom je hier allemaal tegen met de producten die ze maken. Dat maakt het een markt die net zo veel kleuren heeft als deze stad”. Ook noemt Van Der Hooven de sociale functie van de markt: “Het is hier gezellig en dat is wat een markt moet zijn. Het is zonde als dat verdwijnt”.

Marktverkopers en bezoekers willen dat de markt blijft voortbestaan. “Deze markt moet blijven. Je maakt een stukje cultuur kapot”, aldus een van de kraamhouders. De organisatie van de markt en de marktlieden verzamelen handtekeningen en presenteren deze binnenkort aan wethouder Struijvenberg van Werkgelegenheid en Economie.

Klik hier voor de petitie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat