Rotterdamse organisatoren trots op dé evenementenstad van het jaar

Voor een feestje moet je in Rotterdam zijn. Tijdens het Nationale Congres Evenementen kwam Rotterdam als winnaar uit de bus als winnaar als de evenementenstad van het jaar en liet daarmee Amsterdam, Apeldoorn, Dordrecht en Utrecht achter zich. De organisatoren van Rotterdamse evenementen zijn daar ontzettend trots op!

Rotterdam was genomineerd in twee categorieën: Excellente Evenementensteden en het Sportfilmfestival was genomineerd voor de Evenementen Innovatieprijs. Het festival Welcome to the village uit Leeuwarden ging met de Evenementen Innovatieprijs naar huis. De prijs voor Excellente Evenementensteden ging wel naar Rotterdam. Het juryrapport prees vooral de band met haar bewoners: “…De festivals en evenementen vertellen het verhaal van de stad Rotterdam, verbonden aan de thema’s van de stad Rotterdam. ….Zij laten de Rotterdammers bewust zelf meer van de stad genieten….Rotterdam geeft op uitgebalanceerde en consistente wijze vorm aan het beleid Verder in de wereld, dieper in de stad.” De steden werden beoordeeld visie, aanpak, organisatie, samenwerking.

Wij spraken verschillende organisatoren van evenementen in Rotterdam over de prijs. Charlotte van Zanten en Lisa Smith van Roffa mon Amour, Joost Maaskant van Stichting De Loodsen, Guido de Groot van Bluegrass Festival en Esmé de Smit van de Swanmarket laten hun licht schijnen over het evenementenklimaat in de stad.

———————————————-
OPEN Rotterdam is dé Rotterdamse lokale omroep. Wil je meer Rotterdamse verhalen volgen? Volg ons dan ook op onze andere kanalen:

Facebook – https://goo.gl/wRUVQb
Instagram – https://goo.gl/zgg19c
Twitter – https://goo.gl/2Tpfg3
Snapchat – https://goo.gl/KpV89T
TV – Ziggo kanaal 36 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349
APP – OPEN Rotterdam nu ook op iOS en Android.

OPEN Rotterdam, door en voor Rotterdammers.