Rotterdamse podcast ‘Kolere’ wil mensen duurzamer om laten gaan met kleding

De podcast ‘Kolere’ is begin vorig jaar is opgestart om mensen op een laagdrempelige manier te informeren over de kledingindustrie. “Als het gaat om kledingconsumptie, willen we Rotterdammers leren hoe je daar mee omgaat ”, vertelt Rosa van Ederin, medeoprichter van ‘Kolere’. De podcast is deze maand begonnen aan een tweede editie, met bekende Rotterdammers.

De kledingindustrie is een van de meeste vervuilende industrieën ter wereld. “We zijn boos op de industrie die er nu is. Het is vooral super slecht voor het natuur ”, vertelt Rosa. “We willen dat kleding meer wordt gewaardeerd, we willen bijvoorbeeld miskopen tegengaan. Als je kleding stuk is laat je het dan nog reparen?” Met de podcast wil Rosa Rotterdammers aansporen om naald en draad op te pakken.

“De kleding insteek komt door mijn moeder, ze maakte altijd zelf kleding. Ik zag hoeveel werk dat is en hoe slecht het industrie eigenlijk was.” Samen met twee collega’s heeft Rosa ‘Kolere’ opgericht. De podcast wordt opgenomen in De Wasserij waarbij bekende Rotterdammers zoals Jordy Dijkshoorn tips geven aan de luisteraars over kledinggebruik

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat