Rotterdamse Popprijzen uitgereikt

De Rotterdam Music Awards zijn vrijdagavond uitgereikt in poppodium Rotown. Dit gebeurde tijdens de openingsavond van de Rotterdamse Popweek.

Baroeg won overtuigend in categorie Beste Podium. De winnaar vertelde tijdens de overwinningspeech dat de Rotterdamse rocktempel dit jaar een enorm feest geeft, vanwege het 35 jarige bestaan. De prijs voor beste festival ging naar DÂK. Iedere zomer organiseren zij een festival op de Parking bij Westblaak. Ook voor de Rotterdamse nachtcultuur was er een Award, onder de titel Beste Clubavond. Deze werd gewonnen door de al jaren populaire clubnight PRSPCT. Een zeer succesvol concept dat in Rotterdam is gestart (oa. in Nighttown/Maassilo) en inmiddels over de wereld uitgewaaierd is.

Natuurlijk waren er ook prijzen voor Rotterdamse artiesten. Broederliefde won in de categorie beste track met hun Ik Was Al Binnen. Hét aanstormende talent tot en met 21 jaar is Goodnight Moonlight. Dit jaar ging de Exportprijs naar Evil Activities. Deze act is al jaren bekender in het buitenland dan in Rotterdam. Rapper E-Life ondersteunt als MC de stevige hardcore beats van Kelly van Soest.

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Langenberg. Naast de award ontvangen de de winnaars ook allemaal 500 euro.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat