Rotterdamse postzegelhandelaren boos om nieuwe maatregel PostNL

Postzegelverzamelaars door heel het land zijn boos op PostNL. Sinds kort is er namelijk een nieuwe maatregel ingevoerd, waarbij pakketten niet meer worden gestempeld. We spreken met twee Rotterdamse handelaren die het niet eens zijn met deze beslissing.
Ruth Hofgren en Mike van Maastrigt zijn er allebei niet over te spreken. Enkele reacties zijn: “Onzin, ik snap niet hoe ze er bij komen!” en “Dit is een mokerslag voor de postzegelverzamelaars”.

De kern van het probleem is simpel. Postzegels met een stempel erop kunnen naarmate de jaren vorderen veel geld waard zijn, maar wanneer er een simpele kras doorheen gaat – wat nu het geval is – dan zijn ze volgens Van Maastrigt “letterlijk waardeloos”.

Daarmee zien beide handelaren een deel van hun inkomstenbron in gevaar komen en hopen dan ook dat er verandering in komt. “Nederland is het enige land dat dit doet en ik hoop dan ook dat PostNL op deze beslissing terugkomt”, aldus van Maastrigt.

Hofgren voegt zich bij deze uitspraak: “Dit is een mokerslag voor verzamelaars. De hobby zal niet uitsterven en we hebben nog genoeg voorraad, maar veel mensen voelen zich bedonderd door PostNL.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat