Rotterdamse powervrouwen gezocht met mooie verhalen over vrouwenbeweging

Stichting Dona Daria en DIG IT UP werken samen met Stadsarchief Rotterdam toe naar een expositie over de emancipatie van de vrouw in Rotterdam. Daarom zoeken zij naar verhalen, foto’s, video’s, objecten en andere verzamelingen die horen bij de geschiedenis van de Rotterdamse vrouwenemancipatie om zo het project kracht bij te zetten.
Donderdagavond 12 december houden de organisaties een startbijeenkomst in de galerie van DIG IT UP met als doel het samenbrengen en activeren van Rotterdamse pioniers, verzetsvrouwen en activisten die veel voor de vrouwenemancipatie hebben betekend. Daarnaast wordt op deze avond meer over het project uitgelegd en vertelt Simone da Silva alles over de verzamelde vondsten.

De organisatoren zoeken niet alleen naar verzamelingen, maar ook naar vrouwen die betrokken zijn bij de vrouwenbeweging in Rotterdam. Daarnaast zoeken de organisatoren vrijwilligers die willen helpen bij het digitaliseren van het materiaal. Ook vrijwilligers die willen meedenken over de onderwerpen en de vrouwen die aan bod moeten komen, zijn volgens de organisatie welkom.

Aanmelden of meedenken kan door een email te sturen naar [email protected]. De startbijeenkomst begint donderdag 12 december om 18.00 uur bij DIG IT UP.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat