Rotterdamse schrijfster Julie van Mol leest peuters van ‘Het Steigertje’ voor

De 15de editie van de Nationale Voorleesdagen is gisterochtend gestart met vele Voorleesontbijten in het gehele land. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar te stimuleren. Het gebeurt niet elke dag dat een schrijfster je voorleest, maar gistermorgen zaten de peuters van Kinderopvang ‘Het Steigertje’ aandachtig te luisteren naar Julie van Mol.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zou eigenlijk komen voorlezen, maar vanwege ziekte meldde hij zich af. Gelukkig wilde auteur Julie van Mol, van het boek ‘Sterker door Strijd’ op het laatste moment nog zijn plek innemen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup centraal en is het verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018.

Naast Julie van Mol lazen ook andere bekende Rotterdammers voor op een kinderdagverblijf, basisschool of openbare bibliotheek. Onder hen waren medewerkers, jeugdspelers en stafleden van Feyenoord, Joris Lutz, Arie Slob en Shirma Rouse.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat