Rotterdamse sportfilm Bars naar Nederlands Film Festival

De Rotterdam Sportfilm Awardwinnende documentaire ‘Bars’ is geselecteerd voor het Nederland Film Festival in Utrecht. De documentaire is mede mogelijk gemaakt door door Cinecrowd, Rotterdam Topsport en OPEN Rotterdam.

De spraakmakende documentaire gaat over een jongen uit Rotterdam-Zuid die sport aangrijpt om te ontsnappen aan de negatieve spiraal in zijn leven. In april werd de film onderscheiden met de Rotterdam Sportfilm Award op het AD Sportfilmfestival Rotterdam. De jury prees maker Rene van Zunder voor het reallistische karakter van zijn documentaire.

‘Wij zijn als organisatie erg trots op de selectie van Bars voor het Nederlands Film Festival, dat een strenge selectieprocedure kent,’’ zegt In-Soo Radstake, directeur van Cinecrowd, dat samen met OPEN Rotterdam en Rotterdam Topsport de filmwedstrijd organiseert. ‘Voor de maker is dit een bekroning op zijn harde werk die wij hem van harte gunnen.’

“Rotterdam heeft veel jong mediatalent en zij krijgen bij OPEN Rotterdam de kans om hun kwaliteiten te laten zien. Heel mooi dat Rene van Zundert met deze Rotterdamse film nu ook een landelijk podium krijgt”, aldus Rob Freijssen, hoofdredacteur van OPEN Rotterdam.

Inschrijven voor de komende editie van de Rotterdam Sportfilm Award is nu mogelijk. Na een succesvolle eerste editie zoeken Rotterdam Topsport, OPEN Rotterdam en Cinecrowd wederom naar filmplannen die verweven zijn met sport. Benieuwd naar de voorwaarden: klik hier en check de video. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat